• Sun. Dec 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Mai mult de jumătate dintre adulţii din Uniunea Europeană au fost complet vaccinaţi anti Covid

Jul 22, 2021

Vaccinarea anti Covid la nivelul UE / FOTO: Shutterstock

‘Până acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet în Uniunea Europeană’, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, în cadrul unei conferinţe de presă.  Numărul corespunde ‘unui procent de 54,7% dintre adulţi’ complet vaccinaţi.

‘Avem 68,4% dintre adulţi în UE care au primit deja prima doză’, a adăugat purtătoarea de cuvânt, care a salutat ‘aceste progrese extrem de tangibile’.

‘În prezent, suntem printre regiunile din lume care au vaccinat cel mai mult. Însă este important ca aceste progrese să fie răspândite într-un mod mai echilibrat pentru a nu exista insule unde virusul să se poată răspândi şi să sufere mutaţii’, a adăugat ea.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, puţin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori.  Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat la 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina ‘cel puţin 70% din populaţia adultă în această lună’.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *