Maia Sandu, după întâlnirea cu președinta P.E: Integrarea europeană este singura șansă pentru dezvoltarea pașnică a Republicii Moldova. Roberta Metsola: Aparțineți familiei europene

Roberta Metsola și Maia Sandu

„Mulțumim prietenilor noștri din Parlamentul European pentru ca ne-au susținut speranța. Avem nevoie de sprijin pentru integrarea în Uniunea Europeană, pentru a face reforme ce ne vor aduce mai repede în UE. Integrarea europeană e singura cale pentru o dezvoltare pașnică a țării noastre”, a declarat președinta Maia Sandu, la conferința de presă susținută împreună cu Roberta Metsola.

Maia Sandu a subliniat că Parlamentului European a fost întotdeauna de partea Republica Moldova, în cele mai grele timpuri: „Parlamentul a fost prima instituție care a spus clar și tare că ne susține statutul de țară candidată. Am ales aderarea ca o cale spre libertate. Va necesita munca și cooperare. Vă mulțumesc pentru șansa de a deveni parte a Uniunii Europene. Acest sprijin a venit prin aprobarea programelor de finanțare. Deputații europeni ne-au fost mereu alături când grupări oligarhice au vrut sa submineze visul european”, a spus președinta Republicii Moldova.

La rândul ei, Roberta Metsola a declarat că a venit cu mai multe mesaje de susținere: „Din partea tuturor deputaților, vă spun că UE vă este alături și vom fi în continuare.  Vom ajuta Republica Moldova să-și diversifice piețele de desfacere a resurselor energetice. Vă asigur ca suntem gata sa facem mai mult, să ne mișcăm mai repede, nu doar pentru că există voința politică, dar și pentru că este o instituție care întotdeauna a fost alături de țara dvs, oferindu-i susținere deplină. Ați menționat că noi am fost prima instituție și mă mândresc cu acest lucru, care a îndemnat ca Republica Moldova să primească statutul de candidat și acest lucru este pentru că dvs aparțineți familiei europene.  „

„Dezinformarea este un risc prezent în întreaga Europă. Fără îndoială, creează instabilitate. Lucrăm împreună cu deputații de la Chișinău pentru o democrație transparentă”, a mai spus Metsola.

Source

Distribuie știrea