Maia Sandu va susţine un discurs în Parlamentul European

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, se află în vizită de lucru la Bruxelles, unde are programate întrevederi cu oficiali ai Regatului Belgiei precum şi cu înalţi demnitari ai instituţiilor europene. Miercuri, Maia Sandu va susține un discurs în plenul Parlamentului European.

18 Mai 2022, 10:40 (actualizat 18 Mai 2022, 10:48) Știrile TVR |

Maia Sandu, la Bruxelles

M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, preşedintele Consiliului European, care a vizitat recent ţara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetăţenilor şi autorităţilor Republicii Moldova în contextul războiului din Ucraina. Am vorbit despre evoluţia riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulţumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiaţi şi pentru depăşirea consecinţelor economice şi sociale nefaste ale războiului”, a notat Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Potrivit preşedintelui, discuţiile cu preşedintele Consiliului European au vizat agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. „Acordarea statutului de ţară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare şi de sprijin pentru programul de reformare a ţării noastre după model european”, a mai notat şeful statului.

În după-amiaza zilei de miercuri Maia Sandu va ţine un discurs în plenul Parlamentului European. Ulterior, la ora 15:30, preşedintele Republicii Moldova şi şefa Legislativului Uniunii Europene, Roberta Metsola, vor susţine o conferinţă de presă comună, transmite Moldova 1.

Pe 19 mai, Maia Sandu se va afla la Paris, unde are preconizate întâlniri cu Emmanuel Macron, preşedintele Republicii Franceze, şi cu diaspora.

În următoarele săptămâni, mă voi întâlni cu mai mulţi oficiali europeni, pentru a obţine sprijinul de care ţara noastră are nevoie pentru a avansa pe calea eurointegrării. Moldovenii merită un viitor prosper şi paşnic, în ţara lor, parte a familiei UE”, a specificat Maia Sandu.

Source