• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Măiestrie cu bețișoare de bambus. Un fermier chinez a realizat o machetă a grădinilor imperiale din orașul Suzhou

Nov 15, 2021

Macheta grădinilor a fost a cincea operă a artistului înnăscut.

El a început să construiască astfel de modele când avea 17 ani. A optat pentru modele arhitecturale în 2017 și lucrează în timpul liber, când nu muncește pe câmp.

Chen a ales acest model după ce UNESCO a inclus pe lista sa grădinile imperiale. A început lucrul la machetă în luna mai. Aceasta are o lungime de 160 de centimetri, o lățime de 140 de centimetri și o înălțime de 70 de centimetri, cu numeroase terase, pavilioane și 16 case.

Am luat un beţişor de bambus de numai jumătate de centimetru într-o mână şi l-am polizat cu cealaltă ca să fac un unghi de 45 de grade. A fost greu de controlat pentru că era atât de mic, a explicat artistul Chen Jinjie.

Complexitatea proiectului a întârziat finalizarea sa. Chen a făcut totul fără un plan și nu a folosit cuie sau adeziv. Totul s-a realizat prin îmbinare, o metodă tradițională în ahitectura antică chineză.

Xianyou, orașul unde locuiește Chen, este considerat capitala mobilei clasice. În prezent, 140.000 de oameni sunt angajați în această meserie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *