• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Mama care și-a abandonat băiețelul pe o stradă din Galați susține că mai întâi ar fi cerut ajutorul Protecției Copilului. Informații cu impact emoțional

Jul 23, 2021

Răsturnare de situație la Galați, în cazul mamei care și-a abandonat copilul de patru ani. Înainte de a-l lăsa pe băiat singur pe stradă, femeia a mers cu el la Direcția pentru Protecția Copilului. Numai că angajații de acolo nu au ajutat-o. Mama, reținută inițial pentru 24 de ore, este cercetată acum sub control judiciar. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional!

23 Iulie 2021, 17:54 (actualizat 23 Iulie 2021, 19:24) |

Femeia s-a plâns rudelor că nu îl mai poate crește pe copil și că îl va duce la mama sa, care locuiește în Mangalia. Însă a decis să ceară ajutorul angajaților de la Protecția Copilului.

Cu băiatul de mână, le-ar fi spus că vrea să îl lase în grija statului.

Mama a povestit că reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului nu ar fi vrut să o ajute și ar fi trimis-o la Constanța, acolo unde femeia are domiciliul stabil.

Nici măcar atunci când au văzut semnalmentele băiatului transmise de Poliție, angajații din Galați nu au făcut legătura cu micuțul și mama care le călcaseră pragul câteva ore mai devreme.

Protecția Copilului Galați se apără și susține că nicio clipă mama nu le-ar fi spus că vrea să îl lase pe băiat în grija lor. Deocamdată, nu a fost dispusă nicio anchetă internă.

Femeia, care a fost reținută timp de 24 de ore, va fi cercetată sub control judiciar pentru abandon. Ea a susținut în fața magistraților că nu avea resurse să îl crească pe copil și că acesta era agresiv.

Băiatul va fi preluat de Protecția Copilului Constanța, va fi consiliat psihologic și apoi plasat de urgență la un asistent maternal.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *