• Thu. Sep 16th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Mandatul primarului de la Ciorani, Prahova, arestat pentru fraudarea alegerilor locale, va fi suspendat

Jun 15, 2021

Mandatul primarului comunei Ciorani, Marin Voicu, arestat preventiv în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020, va fi suspendat de drept, a anunţat astăzi Prefectura Prahova.

15 Iunie 2021, 12:56 (actualizat 15 Iunie 2021, 12:59) |

Cătușe / FOTO: Autor: GEORGE CALIN Credit: AGERPRES/ FOTO, foto.agerpres.ro

Prefectul va constata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, Voicu Marin, viceprimarul fiind, conform legii, înlocuitorul de drept al edilului.

“În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. (…) În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului. În cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Cioran, urmând a se constata cazul de suspendare”, a anunţat Prefectura, citată de Agerpres.

În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care se află în activitate.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi alţi 15 inculpaţi din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 au fost arestaţi preventiv ieri, prin decizia Tribunalului Prahova.

Magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia formulată de procurori faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus anchetarea în libertate a celor 17 inculpaţi reţinuţi în dosar şi au dispus arestarea preventivă a 16 dintre ei, inclusiv a primarului de la Ciorani, Marin Voicu.

În cazul celui de-al 17-lea inculpat s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

“Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, a precizat într-un comunicat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *