Manifestări antisemite la Memorialul Holocaustului din București, în ziua în care România comemorează uciderea a 6 milioane de evrei. Poliția a deschis dosar penal

Manifestări antisemite la Memorialul Holocaustului din București

Poliția București a anunțat că a deschis dosar penal în urma gestului antisemit al celor două persoane.

Manifestația antisemită a avut loc sub ochii jandarmilor și a mascaților care garantau securitatea ambasadorului David Saranga. Pe coroana depusă era inscripționat mesajul ”România a salvat 400.000 de evrei în timpul Holocaustului”, una dintre cel mai frecvent întâlnite retorici antisemite ale negaționiștilor Holocaustului. ”Să nu uităm, despre Holocaust: Jumătate din adevăr este minciună”, mai scria, în limba engleză, pe coroana depusă.

”Astăzi, la ora 11:00, Ambasada Israelului a organizat un eveniment de comememorare la Memorialul victimelor Holocaustului la care au particcipat ambasadorul David Saranga, deputatul Alexandru Muraru, supraviețuitorul Octavian Fulop și Paula Seling. În acest timp, la Memorial, având în vedere că era ambasadorul, erau prezenți jandarmi, de la Antitero, care asigurau securitatea conform protocoalelor. A venit un grup de persoane care voiau să depună coroana în incintă, li s-a spus că nu se poate, așa că au depus coroana în exteriorul memorialului, iar înainte de a o depune s-a fotografiat sub privirea jandarmilor care nu au reacționat. Înțeleg că ar fi fost legitimați. Institutul, în afara postării care e un semnal de alarmă, am transmis către ministrul Lucian Bode o solicitate în scris cu cele două fotografii anexate să facă toate demersurile necesare”, a declarat  pentru G4media.ro Alexandru Florian, președintele Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Source

Distribuie știrea