Manifestaţii în Franţa şi Elveţia. Oamenii sunt nemulţumiţi de menţinerea unor restricţii anti Covid dar şi de campaniile de vaccinare

Peste 5000 de oameni au manifestat zgomotos faţă de menţinerea unor restricţii anti Covid dar şi faţă de campania de vaccinare care se desfăşoară în Elveţia. În ţara ciocolatei rafinate, a ceasurilor de lux, cu un nivel de viaţă ridicat, libertăţile individuale sunt foarte importante şi în pandemie.

Peste 150.000 de oameni au demonstrat în Franţa, în numele libertăţii, pentru al treilea weekend consecutiv.

Parlamentul francez a aprobat recent o lege care prevede vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sănătate, din centrele de îngrijire a vârstnicilor şi pentru pompieri. În acelaşi timp, permisul sanitar devine obligatoriu din 9 august pentru accesul în restaurante, baruri, târguri, locuri de relaxare, trenuri şi spitale.

Proteste au avut loc în mai multe oraşe, printre care Nisa, Lille şi Paris, unde au avut loc şi ciocniri cu forţele de ordine.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.