Manifestații pentru eliberarea ostaticilor la Tel Aviv. S-a încercat blocarea camioanelor cu ajutoare pentru Gaza

Crește tensiunea în Orientul Mijlociu. Manifestaţii antiguvernamentale au avut loc în Israel. Evreii se opun intrării camioanelor cu ajutoare umanitare în Fâşia Gaza. Premierul Netanyahu în schimb, a lansat critici la adresa Qatarului și a apreciat că, prin faptul că îi găzduieşte şi îi finanţează pe cei din Hamas, poate cere şi eliberarea ostaticilor.

La Tel Aviv, mii de oameni, între care familii şi rude ale ostaticilor, au criticat guvernul pentru că nu face progrese în privinţa eliberării celor 136 de persoane ţinute în captivitate de teroriștii Hamas.

La punctul de trecere Kerem Shalom, protestatarii israelieni au încercat să blocheze intrarea camioanelor cu ajutoare în Fâşia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu cere Qatarului, care şi-a asumat rol de mediator în această problemă, să ducă medicamente ostaticilor şi să acţioneze pentru eliberarea lor. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care la Paris au avut loc contacte între directorul CIA şi responsabili de rang înalt din serviciile secrete din Egipt, Qatar şi Israel pentru un acord de încetare a focului în enclava de la Marea Mediterană.

Distribuie știrea