Maramureş: Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie are o secţie nouă ATI, investiţie în valoare de 10 milioane de lei

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare

“Secţia ATI a fost realizată în cadrul proiectului de extindere a unităţii spitaliceşti, care cuprinde şi reabilitarea mansardei clădirii şi transformarea acesteia în saloane moderne, de ultimă generaţie. În ceea ce priveşte saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie. Ultimele dotări necesare au fost comandate şi urmează să fie recepţionate”, a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, valoarea investiţiei a ajuns la suma de 10 milioane de lei.

“Valoarea totală a proiectului este de 10 milioane lei, TVA inclus. Finanţarea a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Maramureş, în sumă de 6,7 milioane lei, 2,8 milioane lei au fost asiguraţi din fonduri proprii ale spitalului, urmând ca finanţarea din partea Consiliului Judeţean să fie suplimentată pentru finalizarea acestui obiectiv de investiţii”, a mai precizat Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ Maramureş a subliniat că în cursul acestei săptămâni, instituţia va depune prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR, proiectul pentru construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare.

Source