Maraton științific medical în domeniul neurologiei. Cele mai recente descoperiri, prezentate de cercetători științifici de top

Aproximativ 1.200 de medici neurologi din 25 de țări s-au reunit astăzi, în format online, pentru două evenimente de top. Cercetători științifici de top vor prezenta cele mai recente descoperiri în neurologie

17 Septembrie 2021, 14:02 (actualizat 17 Septembrie 2021, 14:13) |

Maraton științific medical

În perioada 17-21 septembrie, printre cei mai renumiți cercetători științifici din țări precum USA, UK, Germania, Israel, Italia, Elveția, Coreea de Sud, Rusia, Slovenia, Serbia, Ungaria, Suedia, Ungaria, Republica Moldova și România vor prezenta descoperiri recente aduse în cercetarea științifică medicală de profil.

Cursul European de Neuroreabilitare și Școala Internațională de Vară de Neurologie se vor bucura de prezența unora dintre cei mai reputați neurologi precum Prof. Dr.Volker Homberg-Președinte ales al Federației Mondiale pentru Neuroreabilitare (WFNR), Prof.Dr. Natan Bornstein, membru al boardului Organizației Mondiale a Accidentului Vascular Cerebral (WSO) și Prof.Dr. Dafin Mureșanu , Președinte al Federației Europene a Societăților de Neuro-Reabilitare (EFNR).

Un accent deosebit va fi pus pe programele, competențele medicale și strategiile de dezvoltare din sfera neuroreabilitării, a cărei aplicabilitate și-a demonstrat în ultimii ani, un rol fundamental în eficientizarea tratamentelor și metodelor de recuperare a pacienților cu afecțiuni neurologice.

De asemenea, în cadrul manifestării științifice, o altă componentă esențială va fi reprezentată de noutățile aduse în prevenția, tratarea și monitorizarea accidentului vascular cerebral (AVC), în protecția sănătății creierului, în tratarea traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) sau noutăți referitoare la boli precum Alzheimer sau Parkinson.

O altă componentă esențială a manifestării științifice va fi reprezentată de ramura bolilor neurologice rare. În cadrul acestui maraton științific medical din domeniul neurologiei va fi prezentat în premieră și un ghid realizat de către EFNR în parteneriat cu EAN (Academia Europeană de Neurologie), ghid care va veni în sprijinul medicilor implicați în tratarea pacienților cu AVC prin luarea unor decizii clinice moderne ce vizează recuperarea și neuroreabilitarea acestor bolnavi.

Source

Distribuie știrea