Marcel Boloş: ”Avem un mecanism foarte greoi de distribuire a voucherelor educaţionale. Vom apela la bazele de date”. Peste 15.000 de copii nu au primit tichetele în valoare de 500 lei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, marţi, după ce peste 15.000 de copii nu au primit tichetele pentru educaţie în valoare de 500 lei, că mecanismul “moştenit” de distribuire a acestora este greoi şi se va apela, în paralel, la bazele de date privind documentele de venituri, pentru “a nu mai pune oamenii pe drumuri”.

14 Martie 2023, 14:23 (actualizat 14 Martie 2023, 15:35) Știrile TVR |

Elev

“Aşa este. Noi avem un mecanism cu Inspectoratele şcolare foarte greoi, pe care l-am moştenit şi pe care intenţionăm să îl schimbăm în totalitate, pentru că aţi văzut ce repede a mers la voucherul pentru energie sau la voucherele pentru alimente în care nu a trebuit să purtăm oamenii pe drumuri să-şi aducă adeverinţe de venit, ci prin simpla interogare a bazelor de date am reuşit să dăm aceste carduri şi vouchere. Deci, mecanismul pe care îl vom derula în paralel va fi şi de interogare a acestor baze de date, pentru că se pare că vechile mecanisme nu dau întotdeauna rezultatele dorite. Conform ordonanţei, aveam această obligaţie să solicităm Inspectoratelor şcolare documentele de venit, însă se pare că n-am reuşit îndeaproape”, a afirmat Boloş, la Parlament.

El a precizat că a avut luni seara o discuţie la minister privind interogarea bazelor de date pentru distribuirea acestor vouchere care sunt aşteptate de copii. “Situaţia se va rezolva”, a dat asigurări Marcel Boloş.

Marcel Boloș a anunțat anul trecut că 55.000 de elevi vor primi tichete educaționale de 500 de lei în perioada ianuarie-februarie.

Cu acești bani se pot cumpăra rechizite elevilor defavorizați.

În anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de beneficiari, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Pentru 160.000 au fost virații banii în perioada septembrie-noiembrie. 190.000 au primit cei 500 de lei la sfârșitul lunii decembrie, iar restul de 55.000 în primăvară, potrivit lui Marcel Boloș.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea