Marea Britanie: Cea mai mare reducere de taxe din ultimii 40 de ani

Guvernul britanic reduce impozitele și scade o serie de taxe pentru a relansa economia și a încurajă spiritul antreprenorial. Este cel mai radical pachet de reduceri de taxe din regat din ultimii 40 de ani. Angajații vor plăti taxe mai mici, la fel și angajatorii. În plus, se elimină unele impozite la cumpărarea casei, în funcție de valoarea imobilului.

23 Septembrie 2022, 19:03 (actualizat 23 Septembrie 2022, 19:31) Știrile TVR |

Noul guvern britanic debutează în forță. Ambițiosul plan de a relansa economia a început cu reducerea impozitelor. Cota superioară pentru impozitul pe venit scade de la 45 la 40 la sută, în cazul celor care câștigă mai mult de 150 de mii de lire sterline pe an. În paralel, cota de bazã pentru impozitul pe venit va fi redusã de la 20 la 19 la sută.

Ministru de Finanțe, Marea Britanie: E un principiu important: oamenii trebuie sã rămână cu mai mulți bani din ceea ce câștigã. E o politică bună pentru a stimula munca și spiritul antreprenorial. Cu cât sunt taxele mai mari, cu atât oamenii încearcă să le ocolească, să lucreze în altã parte sau, pur și simplu, să muncească mai puțin.

Opoziția laburistă critică dur reducerea impozitelor, despre care afirmă că îi privilegiază pe cei cu venituri mari. Iar unii analiști sunt de părere că aceste măsuri nu vor reuși să stăvilească inflația.

E groaznic. Oamenii sãraci, cu venituri mici, se luptã cu facturile la încălzire și la toate utilitãțile. Totul s-a scumpit. De ce sã taie impozitele celor cu venituri mari?

Guvernul britanic a decis și scutirea de taxe a celor care își cumpără case sub 250 de mii de lire sterline. Iar cei care sunt la prima casă nu vor plăti taxe nici pentru case mai scumpe – în cazul lor plafonul e de 450 de mii de lire sterline.

Liz Truss: Reducerea impozitului la cumpãrarea unei case de o idee grozavã. Problema locuințelor e foarte mare.

De asemenea, britanicii reintroduc sistemul duty free- cumpărături fără taxe pentru străini. O măsură cerută demult de marile companii de lux din Marea Britanie.

Source

Distribuie știrea