Celebrul cartier Soho din Londra este din nou plin de viață odată cu reluarea activității teraselor și grădinilor. Britanicii au ieșit în număr mare, dornici de socializare după lunile de carantină.
Pentru patroni însă este o provocare, după ce în ultimul an industria HoReCa a pierdut peste 35 de mii de angajați care nu erau britanici.
Dornici să-și recupereze pierderile cauzate de pandemie patronii de baruri și restaurante cu greu găsesc oameni doritori de muncă și sunt măcinați de regrete.
Patronii HoReCa cer guvernului măsuri care să-i protejeze pe angajați, în special introducerea unui salariu minim și să le ofere condiții pentru a rămâne în Regat.
La această oră, în multe localuri londoneze, cei mai mulți angajați sunt est-europeni, francezi sau spanioli.
Potrivit statisticilor oficiale, la finalul anului trecut în Marea Britanie trăiau cu 1 milion mai puțini rezidenți care nu au fost născuți în Regatul Unit, comparativ cu 2019.