• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Marea Britanie: Vizita lui Joe Biden, prima etapă din turneul european de 8 zile

Jun 10, 2021

Joe Biden a ajuns în Marea Britanie, prima etapă a turneului său European. A ţinut un discurs în faţa militarilor de la baza Mildenhall, în care s-a referit la angajamentul solid al SUA fără articolul 5 din Tratatul NATO şi a avut un mesaj pentru liderul rus, Vladimir Putin, cu care se va întâlni săptămâna viitoare. Azi se întâlneşte cu premierul Boris Johnson, apoi va participa la summitul G7. Iar pe 13 iunie va fi primit de regina Elizabeta a II-a la castelul Windsor.

10 Iunie 2021, 13:14 (actualizat 10 Iunie 2021, 13:26) |

Președintele american este însoțit în acest turneu de 8 zile de soția sa Jill. La plecarea spre Europa a făcut o scurtă declarație.

Prima oprire a fost la baza Mildenhall din Regatul Unit , unde s-a adresat militarilor din forțele aeriene americane. Angajamentul nostru față de NATO stă pe un teren solid, este nevoie însă de modernizarea Alianței, în special în privința capabilităților cibernetice, a declarat Joe Biden.

Liderul american a spus că vrea o relație predictibilă cu Rusia, dar că va răspunde, cităm, într-un mod robust oricăror acțiuni agresive. A avut și un mesaj pentru Vladimir Putin.

Este primul turneu în străinătate de la instalarea la Casa Albă, care va marca noua agendă de politică externă a SUA, potrivit principiului enunțat de Joe Biden, America se întoarce.

La Cornwall, în Anglia, temele centrale ale summitului celor mai puternice economii ale lumii vor viza relațiile cu Rusia, China, schimbările climatice și situația pandemiei.

Autoritățile britanice au dizlocat în regiune peste 6000 de polițiști și forțe speciale.

Înaintea discuțiilor cu Vladimir Putin de la Geneva, Joe Biden se întâlnește cu partenerii din NATO și UE. Călătoria mea este despre dorinţa Americii de a ralia democraţiile lumii, a scris recent liderul american.

Discuțiile cu liderul rus se anunță dificile. Vor viza, între altele, subiecte legate de Ucraina, Belarus, cazul Navalnîi, atacurile cibernetice și stabilitatea strategică.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *