Medicii trag semnale de alarmă: Jumătate dintre copii nu își îngrijesc dintii și asta duce la probleme pe termen lung

Spălatul pe dinți e pentru mulți copii un lucru neștiut. Și asta pentru că părinții nu au insistat sau nu au acordat o mare atenție îngrijirii orale a celor mici. Medicii trag semnale de alarmă și spun că mai bine de jumătate dintre copii nu își îngrijesc dintii bine și asta duce la probleme pe termen lung. Copilul de azi se transformă în adultul cu probleme greu și constisitor de rezolvat.

30 August 2021, 07:35 (actualizat 30 August 2021, 07:37) |

Ştefania are 8 ani și până acum a mers de foarte multe ori la stomatolg. Nu preventiv, așa cum o face acum, ci cu diverse afecțiuni pe care le-a avut de tratat din cauza faptului că uneori a “uitat” să se spele pe dinți.

”Nu resuesc să o conving întotdeauna mi-ar plăcea dar sunt dați când adoarme pe canapea dar și momente când îi explic pun acceași bandă și la un moment dat înțelege”, povstește mama Ștefaniei, Ioana Năstase. Astfel de situații sunt des întâlnite, în cabinetele medicilor.

Motivele pentru care apar cariile,iar mai apoi complicațiile, spun medici, sunt igienă necorespunatoare, alimentația, lipsa controalelor stomatolgice periodice care poți preveni sau trata în stadiu incipient o afecțiune.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății 60 la sută dintre copii din întreagă lume au probleme dentare tocmai din aceste cauze.

Așa că medicii vin cu sfaturi pentru părinți, și soluții. ”Prin vizite regulate depistăm anumite probleme în afară de carii dentare, depistăm o gingivitaa, repsiratie urat mirositate placă bacteriană. Ne uizam și la devoltarea lor în ansamblu cum se dezvoltă oasele faciale, creșterea lui”, spune Ștefania Iancu, medic stomatolog pedodont.

O statistică recentă arată că jumătate dintre copiii de la noi nu își ingrijesc corect dintîi și au probleme dentare.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.