• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Mehedinți: Localități fără apă potabilă, în mijlocul verii

Jul 10, 2021

Canicula din ultima săptămâna a afectat grav mai multe localități din sudul țării, iar în multe zone rețelele de alimentare cu apă au secat. Într-un sat din Mehedinți, apa curge la robinet din două în două zile, așa că localnicii depind de apa adusă cu cisternele de pompieri. Pe lângă secetă, oamenii dau vina și pe rețelele de alimentare subdimensionate.

10 Iulie 2021, 15:44 |

De când temperaturile au devenit caniculare, cei 600 de locuitori din satele Bârda și Bobaița ale comunei Malovăţ primesc apă cu porția, o dată la două zile. De vină nu ar fi doar vremea, spun oamenii, ci și rețeaua de alimentare cu apă, construită greșit sub administrarea fostului primar.

Pentru că țevile nu au dimensiunea potrivită, apa nu ajunge la toți localnicii, nici măcar când e vreme ploioasă. Acum, după săptămâni bune de secetă, sătenii au rămas fără apă de consum sau pentru animale.

Edilul comunei a demarat un proiect de reabilitare a rețelei de apă, dar până acum nu a primit finanțare.

Sistemul de alimentare cu apă din satele Bârda și Bobaița face și obiectul unui dosar penal, în care fostul primar a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Fostul edil are și un sechestru de 1,8 milioane de lei pe toate proprietățile.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *