Membri ai mafiei calabreze suspectaţi că acţionează în sistemul sanitar din Italia, arestați

Poliţia italiană a arestat presupuşi membri ai Mafia suspectaţi că sunt activi în sectorul sănătăţii, au indicat astăzi surse oficiale, după raiduri efectuate în mai multe provincii.

02 August 2021, 18:16 (actualizat 02 August 2021, 18:22) |

Poliție în Italia

Au fost arestate 17 persoane suspectate că aparţin grupării mafiote calabreze ‘Ndrangheta. Nouă persoane au fost încarcerate.

Poliţia a preluat controlul asupra unor companii cu o valoare totală de aproximativ 12 milioane de euro (14,2 milioane de dolari).

Suspecţii sunt acuzaţi de asociere mafiotă, corupţie şi extorcare.

Raidurile au fost efectuate în provinciile Reggio Calabria, Roma şi Milano.

Membri ai Mafia ar fi influenţat modul în care autoritatea sanitară din Calabria a acordat contracte, obținând un contract pentru furnizarea de servicii de curăţenie în spitale şi facilităţi administrative.

Suspecţii ar fi fost, de asemenea, vaccinaţi împotriva COVID-19 mai devreme decât ar fi trebuit, potrivit sistemului de prioritizare al Italiei.

Poliţia a plasat un consilier regional în arest la domiciliu pentru corupţie. Politicianul a fost ales anul trecut, potrivit agenţiei de ştiri ANSA.

Sursa: Agerpres

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.