METEO. După valul de frig, ninsori și vânt, vremea se încălzește

20 Noiembrie 2023, 10:14 (actualizat 20 Noiembrie 2023, 10:17) Știrile TVR |

Luni, vremea se vă încălzi în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest și sud pe unde va fi mai caldă pentru această dată. Pe când în Maramureș, Transilvania, Crișana și Banat norii rămân în peisaj și vor aduce ploi. La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei și tot pe aici vântul va sufla cu putere, cu viteze de 80 de km/h, dar se va simți și în sud-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi de la 2 grade în nordul Moldovei până spre 16-18 grade în Oltenia și Muntenia.

În Capitală se arată soarele pe tot parcursul zilei, atmosfera se va menține destul de frumoasă pentru ultima lună de toamnă, vântul abia se vă simți iar temperatura va urca.

După valul de ninsori și viscol din acest weekend, vremea se va mai îmblânzi puțin, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile vestice, sudice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Ninsori vor fi doar la altitudini de peste 1500 de metri iar ploi mai consistente se vor înregistra în regiunile nord vestice și centrale.

La munte, după episodul de ninsori vremea se îndreaptă, temperaturile mai cresc puțin, însă vor fi precipitații mixte dar și condiții de polei. Vântul se vă înteți la altitudini mari cu viteze de peste 80 de km/h.

Marți ne așteptăm la vreme mai caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Vor mai fi înnorări și ploi începând cu orele amiezii în vest și sud-vest apoi ușor-ușor și în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1500 vor fi câțiva fulgi de zăpadă iar vântul își va face simțită prezența. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică dar și în nord-vestul continentului cerul va avea înnorări și va ploua, iar vântul va sufla mai tare prin unele zone.

Înnorări vor fi și în Peninsula Scandinavă, unde vremea va fi mai rece și sunt anunțate ninsori.

În sudul și sud-estul continentului va predomina vremea frumoasă, iar temperaturile vor marca o creștere ușoară.

Source

Distribuie știrea