METEO. Temperaturi în creștere, dar vremea se menține rece pentru această perioadă

Pe parcursul zilei de joi, temperaturile cresc ușor, însă tot frig va fi pentru această dată. Vom vedea putin soarele printre nori, dar vor fi semne de ploaie in sud-vest, centru și nord-estul țării, iar la altitudini mari nu este exclus să cadă lapoviță sau ninsoare. Vântul își va face simțită prezența în zona montană, dar și în sudul Banatului, cu viteze ce pot depăși 70 de km/h. Maximele se vor încadra între 12 și 19 grade.

11 Mai 2023, 11:16 (actualizat 11 Mai 2023, 11:30) Știrile TVR |

În Capitală nu se schimbă mare lucru, se mai încălzește puțin, dar cerul va fi acoperit de nori, însă nu va ploua. Vântul va avea unele porniri iar temperatura maximă va fi de 17-19 grade.

La munte vom avea încă o zi rece și va ploua din când în când. Pe creste vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Munții Banatului și în vestul Meridionalilor vântul va sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

Și pe litoral atmosfera va fi destul de mohorâtă, dar nu sunt semne de ploaie. Vântul își va face simțită prezența pe tot parcursul zilei, iar temperaturile maxime nu vor depăși 13-14 grade.

Vineri, înnorările persistă prin anumite zone și va ploua în special în vest, sud-vest dar și la munte. În rest, zărim câteva raze de soare iar vântul în continuare va avea unele intensificări în sudul Banatului și la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 si 19 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică vremea se anunță frumoasă și în continuare caldă, în schimb, în țările vestice și în cele nord-vestice atmosfera va fi mohorâtă cu precipitații sub formă de ploaie.

În țările nordice se anunță vreme bună, cu soare și temperaturi în creștere. În centrul și sud-estul Europei doar izolat vor fi precipitații slabe, dar în ansamblu, atmosfera va fi destul de plăcută, pe când în sud se strâng norii și va ploua destul de mult.

Source

Distribuie știrea