METEO. Temperaturile scad și sunt anunțate vijelii și grindină în multe zone din țară

Miercuri, vremea va fi instabilă, iar temperaturile vor marca o scădere în toată țara și va ploua abundent în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia, unde vor fi descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 40 de l/mp. Vântul va sufla cu putere în timpul ploilor iar maximele se vor încadra între 16 și 23 de grade.

În Capitală va fi mai răcoare față de ziua de ieri, iar spre seară sunt posibile chiar și vijelii. Maximele vor ajunge la 23 de grade.

La munte, în prima parte a zilei, vor fi perioade cu soare, dar mai târziu va ploua în mai multe reprize. Vor fi tunete, fulgere poate și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp. Temperaturile vor fi în scădere.

Pe litoral vremea nu va mai fi la fel de plăcută, se va răcori iar trecător va ploua. Vântul va bate mai tare, rafalele vor depăși 45 de km/h iar temperatura maximă va ajunge la 18 grade.

Joi, vorbim tot despre instabilitate vorbim în vest, centru cât și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25 de l/mp iar vântul se va intensifica în sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade.

Vremea în Europa

Mulți nori în peisaj cu precipitații extinse în multe zone de pe continent. În Peninsula Iberică, vremea se anunță caldă, iar în nord-vestul continentului vor fi înnorări accentuate și va ploua.

 În Peninsula Scandinavă temperaturile vor fi în scădere iar prin unele zone vor fi precipitații mixte.

În sud-estul și centrul Europei vremea va fi schimbătoare, ploile vor fi prezente și sunt anunțate vijelii și grindină.

Distribuie știrea