METEO. Vreme frumoasă pentru prima zi a lunii octombrie, cu maxime între 18 și 25 de grade

Luni, vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării. Doar în sud și în zona de munte norii se înmulțesc la un moment dat și vor fi câteva averse. Vântul se va intensifica în Moldova, Bărăgan, Dobrogea și pe crestele montane unde se vor atinge viteze de 40-50 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade.

02 Octombrie 2023, 09:27 (actualizat 02 Octombrie 2023, 10:10) Știrile TVR |

În Capitală vom avea o zi puțin mai răcoroasă dar chiar și așa temperaturile vor fi ridicate pentru începutul lunii octombrie. Va fi soare dar și câțiva nori în treacăt cu maxime de 25 de grade.

La munte rămânem tot cu vremea frumoasă, dar în cea de-a doua parte a zilei se adună norii din loc în loc și vor fi câteva ploi trecătoare. Vântul va bate mai tare la altitudini mari cu rafale de peste 50 de km/h.

Marți vom avea o zi însorită și caldă în majoritatea regiunilor. Nu vor fi deloc ploi iar vântul va adia ușor. În schimb, dimineața va fi ceață prin unele zone iar temperaturile vor fi mai ridicate pentru perioada în care ne aflăm, maximele vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade.

Vremea în Europa

Vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioada în cea mai mare parte a continentului și se vor atinge valori cu 10 grade peste mediile climatologice. Spre exemplu, în Spania se vor înregistra chiar și 35 de grade, la fel și în nord-vestul Europei maximele vor urca până 25 de grade la Paris, 22 de grade la Londra.

În nordul Europei situația diferă, vor fi ploi și temperaturi mai modeste cu 17 grade la Oslo și la Copenhaga.

În sudul și sud-est continentului va predomina vremea frumoasă – 30 de grade la Roma, 28 de grade la Atena.

Source

Distribuie știrea