METEO. Vreme însorită în sud și în sud-est. În restul regiunilor se înnorează apar ploi

Marți, vremea se va încălzi semnificativ în sud-est, iar în restul regiunilor norii vor cuprinde vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua destul de mult și tot aici vântul va sufla cu putere. La munte, pe creste, se va simți cel mai tare, cu rafale de peste 90 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 11 grade prin depresiuni și în jurul a 20 de grade prin sud.

14 Noiembrie 2023, 10:05 (actualizat 14 Noiembrie 2023, 10:06) Știrile TVR |

În Capitală vom avea o zi mult mai caldă decât ar fi normal, atmosfera se va menține însorită până spre seară, când se vor aduna norii și cresc șansele de ploaie. Temperatura maximă va fi de 19 grade.

La munte se anunță o zi caldă pentru luna noiembrie, dar ploile se vor extinde în toată zona montană și vor fi mai abundente în masivele vestice. La altitudini de peste 1800 de metri vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va prinde putere pe creste, cu viteze de peste 90 de km/h. Prin stațiuni temperaturile depășesc cu mult valorile normale.

Miercuri, vremea va fi mohorâtă și va ploua cam peste tot, iar temperaturile mai scad puțin. La munte, la altitudini de peste 1600 de metr,i trecător vor fi ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica la altitudini mari dar se va simți și prin sud și centru. Maximele se vor încadra între 10 și 16 grade.

Vremea în Europa

Peninsula Iberică este traversată de un aer cald de această dată, iar maximele vor urca până la 30 de grade în sud-estul Spaniei. Chiar și în nord-vestul continentului temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru jumătatea lunii noiembrie, cu toate că vor mai fi ploi trecătoare,

În Peninsula Scandinavă găsim vreme rece și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În centrul continentului ploile vor continua și astăzi, iar în sud și sud-est va predomina o vreme frumoasă, cu ceață în prima parte a intervalului.

Source

Distribuie știrea