METEO. Vremea se încălzește în majoritatea regiunilor. 29 de grade în Capitală

Vineri, vremea se încălzește considerabil în majoritatea zonelor, excepție vor face Banatul, Crișana și vestul Olteniei, unde va fi mai răcoare, iar norii de ploaie vor rămâne în peisaj și vor fi averse și descărcări electrice. Vântul se va intensifica cam peste tot iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade.

În Capitală vom avea o zi caldă, cu soare generos, norii vor fi mai mult de decor iar mercurul din termometre va urca până la 29 de grade.

 La munte atmosfera va fi însorită pe parcursul zilei, însă la lăsarea nopții vor fi averse abundente și descărcări electrice în Carpații Occidentali. Pe creste, vântul va sufla mai tare.

Și pe litoral se anunță vreme frumoasă, vântul va împrăștia norii, rafalele vor depăși 55 de km/h iar temperaturile vor urca până la 24 de grade.

Vremea în weekend

Sâmbătă ne vom bucura tot de vreme caldă, însă după-amiaza și spre seară va ploua în nord-est, centru, sud cât și în zona montană, unde cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp iar vântul se va intensifica în Moldova, Transilvania, estul Munteniei și la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra 20 și 28 de grade.

Duminică, vremea se va menține frumoasă în cea mai mare parte a țării, excepție vor face regiunile vestice și zona montană, unde este posibil să cadă câțiva stropi de ploaie, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade.

Vremea în Europa

Vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări  și va ploua trecător în Peninsula Iberică, iar îm nord-vestul Europei vor fi precipitații consistente.

 În Peninsula Scandinavă  atmosfera se va menține însorită și caldă.

În sud-estul și centrul continentului vor fi momente cu averse abundente iar vântul se va intensifica pe parcursul zilei.

Distribuie știrea