Foarte solicitate peste hotare, microplantele prind rădăcini și la noi. Microplantele sunt surorile mai mici ale legumelor pe care le găsim în supermarket și care ajung în farfuria noastră înainte de a deveni mature. Se consumă simplu și sunt incluse de nutriționiști în categoria de superalimente datorită conținutului ridicat de minerale și vitamine pe care îl au.
Microplantele au efect curativ și sunt folosite în diete complexe.
Andrei Băeanu şi-a deschis primăvara trecută o afacere cu microplante, la Cotnari. Într-o cameră cu mediu controlat, a amenajat cultura pe verticală și a început să vândă microplante.
Printre cele mai căutate sunt microplantele de mazăre, dar și varietăți de ridichi și linte, a precizat Andrei Băeanu – inginer horticol, producător de microplante.
Microplantele sunt recoltate în cel mult 14 zile de la apariție și spre deosebire de plantele mature, conțin o cantitate mult mai mare de nutrienți.
O cantitate mică de microplante, o sută de grame ar avea nutrienți precum o cantitate de 400-500 de legume convenționale, a explicat Andrei Băeanu – inginer horticol, producător de microplante.
Se consumă în salată, lângă felul principal, iar bucătării le folosesc și pentru a decora preparatele culinare. Potrivit unor studii recente, microplantele au efect curativ, de aceea sunt folosite în tratamente complexe și diete naturiste.
CUVINTE CHEIE
Articole pe aceeaşi temă