• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Mihăilă: Vaccinarea – în școli sau la un centru de vaccinare din proximitatea unităţii de învăţământ

Sep 1, 2021

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat miercuri că vaccinarea împotriva COVID-19 a elevilor se va efectua, în funcţie de condiţii, de către personalul medical al şcolii, de către echipe mobile, sau prin deplasarea la un centru de vaccinare din proximitatea unităţii de învăţământ.

“Există trei metode prin care vaccinarea în şcoli se organizează, conform discuţiilor pe care le-am avut cu reprezentanţii CNCAV. În situaţia în care şcoala dispune de resursele materiale şi umane pentru organizarea unui cabinet de vaccinare – vorbim aici de medic şi asistentă medicală – vaccinarea se face cu personalul şcolii, în şcoală. Dacă şcoala nu dispune de aceste resurse, Direcţia de Sănătate Publică mobilizează o echipă mobilă cu programare prealabilă pentru a asigura vaccinarea elevilor care sunt eligibili, dar şi a cadrelor didactice şi a părinţilor care doresc să se prezinte la vaccinare în şcoala respectivă, iar în situaţia în care avem o şcoală din mediul urban care are în proximitate un centru de vaccinare, atunci elevii sunt programaţi pentru vaccinare în centrul de vaccinare aflat în apropiere”, a spus Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a participat, alături de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la o conferinţă de presă privind semnarea Ordinului comun pentru deschiderea şi funcţionarea şcolilor.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *