Aproape 4 000 de locuitori din vestul Turciei au fost evacuaţi în siguranţă, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie continuă să ardă în cel puţin patru oraşe şi provincii, a anunţat sâmbătă autoritatea pentru dezastre din ţară AFAD, relatează DPA.
În total, 131 de incendii de vegetaţie au izbucnit pe terenuri agricole şi împădurite în mai multe oraşe, precum Izmir, Aydin, Bolu, Mugla şi Manisa, în cursul săptămânii trecute, a detaliat AFAD pe X.
În Izmir, al treilea oraş ca mărime din Turcia, flăcările unui incendiu de vegetaţie au atins un complex de apartamente şi o zonă industrială vineri târziu, provocând panică, a anunţat televiziunea de stat TRT. În timpul nopţii, 17 case rezidenţiale au ars, iar 105 case şi 44 de locuri de muncă au fost evacuate din cartierul Yamanlar , a informat sâmbătă dimineaţă ministrul Agriculturii şi Silviculturii, Ibrahim Yumakli, prezent în oraş.
Pompierii români din Grecia au primit o misiune de monitorizare în două zone din regiunea Attica
Pompierii români care ajută la stingerea incendiilor în Grecia au primit sâmbătă o misiune de monitorizare în două zone din regiunea Attica.
Potrivit acestuia, echipele de intervenţie, sprijinite de 13 avioane şi elicoptere, lucrează pentru a limita incendiul care, până în prezent, a afectat 1.600 de hectare de teren în Izmir. Autorităţile rămân în alertă până la jumătatea lunii septembrie din cauza condiţiilor meteorologice neaşteptate, a spus el.
Între timp, şase persoane au fost reţinute pentru suspiciuni de sabotaj legate de incendiile de vegetaţie, dintre care două în Izmir şi patru în oraşul Bolu din nord-vest, a adăugat Yumakli. Cauza incendiilor nu a fost imediat clară.
Turcia s-a confruntat cu un val de căldură pe tot parcursul verii, care a provocat incendii de vegetaţie în întreaga ţară. Incendii de vegetaţie sunt în curs de desfăşurare în cel puţin şase zone din Turcia.