Pentru că elevii nu mai merg la muzee din cauza pandemiei, o profesoară de istorie din Capitală a organizat în şcoală o expoziţie dedicată Revoluţiei. Exponatele le-au adus copiii de acasă, de la părinţii şi bunicii lor care au prins comunismul. Două dintre acestea ar fi dorite de orice muzeu din ţară: o şapcă de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu şi o pereche de pantofi ai Elenei Ceauşescu.
O profesoară de istorie de la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă din Capitală a găsit un mod inedit de a le vorbi elevilor ei despre comunism şi Revoluţie: a improvizat un muzeu chiar la şcoală.
Cele mai multe exponate care refac perioada epocii de aur a lui Ceauşescu şi zilele fierbinţi din Decembrie 1989 au fost aduse chiar de elevi.
La Revoluție, Marilena Bratu era studentă şi împreună cu fratele ei au făcut câteva fotografii care au ajuns şi ele în expoziţie.
Micul muzeul se poate lăuda şi cu exponate valoroase, care au aparţinut lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu.
Piesele de rezistență ale expoziției care se va strânge înainte de vacanță sunt o șapcă pe care Ceaușescu o purta la vânătoare, împreună cu o pereche de pantofi care au aparținut Elenei Ceaușescu.
Profesoara spune că elevii implicaţi în amenajarea expoziţiei au înţeles mai bine ce au însemnat comunismul şi Revoluţia trăite de părinţii şi bunicii lor.