Ministerul Afacerilor Interne: Polițiștii vor primi în continuare, în perioada 1 iulie – 30 septembrie, bani pentru uniforme

Polițiști / FOTO: shutterstock.com

Potrivit ordinului de anul trecut (OMAI nr.183/2021), începând cu luna iulie 2022 şi până la data de 31 decembrie 2024, poliţiştii ar fi urmat să primească numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale.

“Această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual”, arată ministerul.

Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecţionate din materiale care să asigure confort şi protecţie poliţiştilor şi care să răspundă nevoilor structurilor operative.

În acest context, pentru ca drepturile de echipament ale poliţiştilor să nu fie afectate, conducerea MAI a luat decizia de a modifica anexa nr. 2 la OMAI nr. 183/2021, astfel încât poliţiştii să poată primi în continuare, în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.