Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale: Programului „Tomata” a fost suplimentat cu aproape 40,3 milioane de lei

Fondurile pentru plata beneficiarilor programului „Tomata” au fost suplimentate cu aproape 40,3 milioane de lei, printr-un act normativ care modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2022, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă transmis, miercuri, AGERPRES.

07 Septembrie 2022, 15:42 (actualizat 07 Septembrie 2022, 16:01) Știrile TVR |

Programul Tomata

Potrivit sursei citate, prin Hotărârea adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri se completează sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţilor beneficiarilor schemei de ajutor de minimis înscrişi în program, în Ciclul I de producţie.

Astfel, suma de 225 milioane de lei, alocată iniţial pentru Ciclul I de producţie, se suplimentează cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitării obligaţiilor de plată către beneficiarii schemei de ajutor de minimis înscrişi în program, în aceeaşi etapă de producţie.

„Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop păstrarea cuantumului de 3.000 euro/cultură tomate/1.000 mp, din Ciclul I de producţie al programului pentru toţi beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Ne dorim să le dăm posibilitatea legumicultorilor noştri să continue să producă roşii în spaţii protejate, astfel încât românii să beneficieze de produse de calitate cât mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

MADR precizează că numărul estimat al beneficiarilor a fost depăşit de cei care au depus cereri, iar în urma documentelor depuse la Direcţiile Agricole Judeţene, după verificarea dosarelor şi stabilirea conformităţii acestora, se va realiza efectuarea plăţilor.

sursa agerpres

Source

Distribuie știrea