Ministerul Apărării Naționale: Țintă aeriană cu caracteristici asemănătoare unui balon meteorologic, detectată în spațiul aerian național. Două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române, ridicate de la sol

Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române a detectat marți, în jurul orei 12.30, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri în spațiul aerian național, în sud-estul României, arată MApN într-un comunicat de presă remis Știrilor TVR.

14 Februarie 2023, 15:44 (actualizat 14 Februarie 2023, 15:46) Știrile TVR |

Ultima ora

Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului.

Două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, în jurul orei 12.40. Au fost direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană.

Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord.

Aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană.

Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate, precizează Ministerul Apărării Naționale.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea