Ministrul Apărării de la Chișinău, interviu pentru AFP: Nu există un pericol militar iminent la adresa Republicii Moldova

Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării – Republica Moldova / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

În ultimele săptămâni, temerile în acest sens s-au amplificat.

“Nu există la ora actuală un pericol militar iminent împotriva Republicii Moldova, dar există alte tipuri de pericole care îi afectează securitatea”, a declarat Anatolie Nosatîi, intervievat în biroul său de la Chişinău.

El a menţionat “dezinformarea, tensiunile în societate generate de Rusia”, “un ansamblu de provocări” destinate să semene haos şi să “schimbe ordinea politică” în republică.

În ajun, poliţia anunţase arestarea membrilor unei reţele pe care o suspectează că ar fi orchestrată de Moscova. Acestora li se reproşează că ar fi vrut să destabilizeze ţara intervenind în cursul manifestaţiilor antiguvernamentale din Capitala Republicii Moldova.

Casa Albă acuzase vineri Moscova că “încearcă să slăbească guvernul Republicii Moldova”, având drept obiectiv instalarea unui guvern favorabil cauzei sale.

Rusia a dezminţit orice plan de lovitură de stat, denunţând afirmaţii “absolut nefondate şi fără probe”.

Source

Distribuie știrea