• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ministrul Dan Vîlceanu: Propunerea de TVA zero la alimentele de bază contravine unei directive europene și atrage infringementul CE

Jan 13, 2022

Încă o parte din banii ce revin României prin PNRR au intrat în contul deschis la BNR. Este vorba despre aproape două miliarde de euro, care completează avansul primit în luna decembrie, a anunțat ministrul Proiectelor Europene. Dan Vîlceanu mai spune și că propunerea PSD de reducere la zero a TVA-ului pentru alimentele de bază este imposibilă. Deoarece ar atrage procedura de infringement din partea Comisiei Europene.

13 Ianuarie 2022, 14:26 (actualizat 13 Ianuarie 2022, 14:53) |

DAN VÎLCEANU, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Nu am avut o discuție în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care contravine directivei europene. Există oricând instrumentul de a plafona prețul și a interveni în piață la modul acesta, de a fixa tu prețul de la guvern, ceea ce nu e tocmai ideea unei piețe libere și ceea ce ar duce, în condițiile de piață actuale, cu prețuri crescute la energie, la dispariția unor produse de pe raft. În momentul în care prețul cu care tu produci este mai mare decât prețul cu care poți să vinzi, evident că nu vei mai avea niciun fel de motivație să produci produsul respectiv, pentru că asta înseamnă să pierzi.

nvtZdgfvj0I

Source