Ministrul de Externe al Republicii Moldova: E o nouă zi istorică pentru parcursul nostru de aderare la Uniunea Europeană

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, a salutat decizia de astăzi a Comisiei Europene, care a propus acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina şi Republica Moldova.

17 Iunie 2022, 13:39 (actualizat 17 Iunie 2022, 13:41) Știrile TVR |

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova

”Astăzi Colegiul Comisiei Europene a adoptat Opiniile pe marginea cererilor Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei de a deveni state membre ale UE.

Salut faptul că în Opinia formulată și anunțată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și comisarului pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE acordarea țării noastre a statutului de candidat pentru aderare pe baza înțelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiționale într-o serie de domenii cheie precum reforma justiției, combaterea corupției și administrația publică”, afirmă ministrul, într-un clip de pe pagina sa de socializare.

”Am realizat împreună următorul pas de apropiere ireversibilă a țării în marea familie europeană. Împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament suntem determinați să dinamizăm reformele așteptate de cetățenii noștri. Conștientizăm că acest proces va fi unul complex dar orientat spre un obiectiv clar – dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova și obținerea statutului de membru al UE.

Republica Moldova aparține Uniunii Europene – este proiectul nostru de țară. Suntem o țară europeană, limba noastră, limba română este o limbă oficială a Uniunii, avem o istorie europeană, cu un sistem politic democratic european.

Contăm pe faptul că la Consiliul European în cadrul reuniunii din 23 – 24 iunie, statele membre vor sprijini recomandarea Comisiei Europene, o decizie care ne va ancora la cel mai longeviv proiect al păcii, prosperității și democrației pe continentul european”, a mai declarat ministrul Nicu Popescu.

Source

Distribuie știrea