• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, despre proiectul privind un nou sistem de impozitare: Pe echivalentul salariului minim, primii 2300 de lei să fie neimpozitați

Aug 24, 2021

Avem cea mai mare impozitare pe salariile mici din Europa. Iar un impozit zero pe salariul minim ar fi o soluție pentru păstrarea forței de muncă în ţara. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a explicat la Tema Zilei, că Guvernul vrea să introducă noul sistem de la începutul anului viitor. Va fi inițial un proiect pilot în sectorul HoReCa, dar apoi va fi extins pentru toată economia.

24 August 2021, 09:01 (actualizat 24 August 2021, 09:37) |

Măsura acesta noi am gândit-o ca aplicându-se întregii economii, aplicându-se tuturor. Să nu mai creștem salariu minim și să începem pe tranșe de neimpozitare, să creștem salariul minim net, că până la urmă, salariul care ne interesează, ca salariați, ca funcționari, ca oameni care muncesc este cel net. Pe echivalentul salariului minim, primii 2300 de lei sunt neimpozitați. Dacă am 2301 lei, plătesc taxe numai pe un leu, acela care depășește salariul minim, a declarat la TVR, Claudiu Nasui.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *