Ministrul Economiei: România va avea o nouă fabrică de pulbere. Există banii necesari și s-au încheiat parteneriate de colaborare cu SUA și Coreea de Sud

O nouă fabrică de publere pentru muniție va fi construită în România. Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat, aseară, la TVR Info, că există banii necesari și s-au încheiat, deja, parteneriate de colaborare cu SUA și Coreea de Sud. Ministrul a mai subliniat că pandemia și războiul au dus la crearea și implementarea unui plan de dezvoltare a industriei românești, care ține cont de noile realități, iar dependența de importuri trebuie diminuată.

13 Martie 2023, 09:19 (actualizat 13 Martie 2023, 09:56) Știrile TVR |

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Există un plan de acțiune. S-au invest bani în Portul Constanța, anumite căi de transport deblocate, deblocate căi de stocare. La Galați, după primii ani, s-a deblocat platforma multimodală. Se pot transporta cereale, sunt baze de stocare.

Lâna, cu care până acum nu știam ce să facem, fermierii încearcă să o valorifice, printr-un astfel de proiect vom putea să o procesăm și să o ducem în zona de construcție, a precizat ministrul Economiei.

Vom veni cu o soluție pentru construirea unei fabrici de pulbere în România. Este un deziderat. În 2004 a fost închisă în România și am importat . Acum vom face o capacitate mai mare și pentru tipuri de muniție NATO și non-NATO. Pe lângă opt sute de milioane de lei de la Ministerul Economiei, avem și parteneriate plătite cu americanii, sud-coreeni pentru a începe această construcție industrială, a anunțat ministrul Spătaru.

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea