Ministrul Educației, la TVR: Elevii cu simptome specifice, vulnerabilități sau orice alte motive întemeiate pot continua școala online. Frica de boală este o vulnerabilitate și elevii nu sunt obligați să meargă la școală

Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri seara, în direct la Telejurnalul TVR1 că, deși majoritatea elevilor au început școala față în față, sunt și cazuri în care acest lucru încă nu se întâmplă. Ministrul Educației a arătat că părinții pot cere în continuare școală online pentru copiii lor, dacă aceștia prezintă simptome specifice de infectare, vulnerabilități sau orice alte motive întemeiate.

19 Mai 2021, 22:44 (actualizat 19 Mai 2021, 22:45) |

Sorin Cîmpeanu spune că sunt aproape 100 de clase care au activitatea cu prezență fizică suspendată din cauza apariției cazurilor de infectare în rândul elevilor.

La apariția unui caz (de infectare cu SARS COV-2, n.r), respectiv două cazuri, în funcție de vârstă, se suspendă întreaga activitate a clasei respective”, arată ministrul.

Oficialul de la Educației precizează că sunt mai puțin de 300 de elevi din ce aproape 3 milioane de elevi din România infectați în acest moment în școli: „Este un procent de 1 la 10 mii, în condițiile în care rata de infectare generală este apreciată în raport cu pragul de 1 la mie, adică de 10 ori mai puține cazuri de infectare în rândul copiilor în școli.”

Sorin Cîmpeanu explică și care sunt condițiile în care un elev poate continua să facă școală online: „În momentul de față, elevii care prezintă simptome specifice de orice, vulnerabilități sau orice alte motive întemeiate anunță profesorii că nu vor participa, școala fiind nevoită să asigure accesul la sistemul de învățare în online.”

Ministrul Educației subliniază că frica de boală este o vulnerabilitate.

„În momentul în care un părinte anunță școala că are impresia că propriul copil ar putea să aibă simptome specifice, care sunt dificil de verificat, cred că înțelegem bine că elevii nu sunt obligați să meargă la școală contra voinței lor sau a părinților”, conchide Cîmpeanu.

Ministrul Educației a vorbit în intervenția de la TVR și despre vaccinarea elevilor și despre orele remediale.

Source

Distribuie știrea