Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR INFO, despre Evaluarea Națională: Mă surprinde plăcut faptul că avem 2966 de note de 10 la Matematică

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Nu mă îngrijorează faptul că doar 6 la sută dintre elevi au reușit să identifice o formă geometrică nefamiliară. Era gândit de la bun început. Dimpotrivă, mă surprinde plăcut faptul că avem 2966 de note de 10 la Matematică. Deci înseamnă că există printre cei 148 000 de elevi aproape 3000 care au reușit să rezolve o problemă complicată pentru vârsta lor. Alte lucruri sunt îngrijorătoare. E îngrijorător, de exemplu, faptul că 15 la sută dintre elevi nu au reușit să facă 10+10:10.

Din cei peste 155.000 de candidaţi înscrişi s-au prezentat la examen puţin peste 148.000.

Clujul conduce în topul judeţelor cu cel mai mare procent al elevilor cu medii peste 5: 92,7%. Teleorman este la coada clasamentului, cu 71,8%.

Dar se adâncesc și tendințe îngrijorătoare: foarte mulți absolvenți ai clasei a VIII-a nu știu să scrie corect o frază sau în ce ordine se fac niște operații de matematică.

Iar diferențele dintre calitatea învățământului din mediul urban față de cel din rural sunt uriașe.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.