Ministrul francez al Afacerilor Europene: “Consens total” al miniștrilor de Externe pentru ca Ucraina să primească statutul de țară candidată la UE

Ucraina și Uniunea Europeană / FOTO: Shutterstock – www.shutterstock.com

Comisia Europeană a recomandat vineri acordarea acestui statut pentru Ucraina şi Republica Moldova, nu însă şi pentru Georgia, o decizie urmând să fie luată de liderii europeni la summitul din 23-24 iunie.

Discuţia de marţi de la Luxemburg ”a permis să arătăm un larg consens, aş spune chiar un consens total (…), mai ales în ce priveşte Ucraina”, a spus ministrul francez, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

”Aceasta este o dezbatere care acum revine şefilor de stat şi de guvern”, ce se vor reuni joi şi vineri la summitul european, a adăugat el, amintind totodată că ”un proces de aderare nu înseamnă o aderare imediată”.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, Republica Moldova este la rândul său aproape sigură că va obţine statutul de ţară candidată, în timp ce Georgia mai are condiţii de îndeplinit.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.