Ministrul german al Sănătăţii a confirmat sosirea ”valului de vară” COVID-19

Covid-19 / FOTO: shutterstock.com

Rata de incidenţă la şapte zile a crescut brusc în ultima săptămână în Germania, iar miercuri a ajuns la 472,4, potrivit autorităţilor naţionale din domeniul sanitar – în comparaţie cu 447,3, înregistrată marţi şi 238,1, săptămâna trecută.

”Anticipatul val de vară a devenit, din păcate, o realitate”, a declarat Lauterbach pentru cotidianul Rheinische Post. ”Acest lucru înseamnă totodată că este puţin probabil să existe o diminuare în săptămânile care vor urma”.

Vârstnicilor şi celor cu afecţiuni preexistente ar trebui să li se administreze ”urgent” o altă doză de vaccin, a spus el.

Răspândirea subvariantei Omicron BA.5, extrem de infecţioasă, este considerată în parte responsabilă pentru creşterea ratei de infectare.

În acest stadiu al pandemiei, rata de incidenţă nu este considerată însă ca reflectând întru totul realitatea. În ultima vreme, experţii au estimat un număr ridicat de cazuri neînregistrate în mod oficial în principal pentru că evoluţia bolii poate fi uşoară şi nu toate persoanele infectate efectuează un test PCR recunoscut oficial.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.