Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la Ora Guvernului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va participa miercuri, în plen, de la ora 11,30, la Ora Guvernului, la propunerea grupului senatorilor USR, informează site-ul Senatului.

15 Februarie 2023, 06:13 (actualizat 15 Februarie 2023, 06:16) Știrile TVR |

Cătălin Predoiu

Liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, a precizat, pe 6 februarie, că ministrul Predoiu are de dat explicaţii referitoare la declaraţiile privind achitarea definitivă a lui Dan Hosu, soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, fără să existe o sentinţă în acest sens.

“Domnul Predoiu care are să dea explicaţii foarte clare în ceea ce priveşte intervenţia sa inacceptabilă. (…) Aşteptăm că acesta să respecte Parlamentul şi să se prezinte să ne explice cum a putut să facă o astfel de încălcare gravă a regulilor din Justiţie”, a afirmat Radu Mihail, săptămâna trecută, la Senat.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, va fi prezent, miercuri, în plen, unde va explica “toate aspectele care sunt de lămurit”.

“Miercuri, la ora 11,30, îl avem invitat în Senat pe domnul ministru Predoiu şi domnia sa va explica toate aspectele care sunt de lămurit, pentru că invitaţia a venit din partea grupului USR, iar eu mă bucur de fiecare dată când miniştri ai Cabinetului, orice Cabinet ar fi el, cu atât mai mult cu cât este un Cabinet pe care şi eu ca senator liberal îl susţin, vin în Senat, vin în Camera Deputaţilor şi fac dialog cu parlamentarii pe teme care încă ridică semne de întrebare”, a declarat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent.

Ea a precizat că ministrul Justiţiei a confirmat că va veni în plenul Senatului.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea