Ministrul Sănătății, la TVR: Au fost erori de raportare în CoronaForms, în aproximativ 1.000 de cazuri de decese ale unor pacienţi cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, invitată la Tema Zilei

„Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a spus Mihăilă, într-un interviu pentru Telejurnal.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că „diferenţele sunt însă un pic mai mari”, motiv pentru care vor fi făcute analize suplimentare.

A fost primul interviu acordat de Ioana Mihăilă după ce a fost numită în funcția de ministrul al Sănătății.

Source

Distribuie știrea