Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere ca termenii de construire a podului de la Brăila să fie respectați și asumați, după ce constructorul a cerut o amânare de trei ani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, merge săptămâna viitoare la Brăila, după ce firma care construiește podul peste Dunăre a cerut o amânare de 3 ani pentru finalizarea lucrărilor.

22 Septembrie 2022, 16:20 (actualizat 22 Septembrie 2022, 18:55) Știrile TVR |

Solicitarea trimisă Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere este considerată “ciudată” de autoritățile române, care nu sunt de acord cu acest termen.

Podul și drumurile de acces ar fi trebuit să fie gata la sfârșitul acestui an. Cel puțin așa au declarat de mai multe ori reprezentanții firmei constructoare.

Deocamdată, ministrul nu a spus că ia în considerare o reziliere a contractului. Sorin Grindeanu cere ca termenii acestuia să fie respectați și asumați.

Deja consilieri de la minister și reprezentanți ai CNAIR au fost trimiși la Brăila.

Lucrările bat pasul pe loc la drumurile de acces, deși până acum 23 de kilometri de asfalt, atât pe malul din județul Brăila, cât și pe cel din Tulcea, ar fi trebuit să fie gata.

Source