Minivacanța de Paște, la final. Peste 6.500 de persoane au avut nevoie de ajutor medical

Minivacanța de 1 Mai și Paște s-a transformat în coșmar pentru câteva mii de persoane din București și Ilfov, care au avut nevoie de ajutor medical. Au fost totuși mai puține solicitări la ambulanță față de zilele obișnuite, spun reprezentanții acestui serviciu, în condițiile în care mulți bucureșteni au petrecut sărbătorile în afara Capitalei.

Dispecerii Serviciului de Ambulanță București-Ilfov nu au luat pauză în minivacanța de 1 Mai și Paște. Zi și noapte au răspuns apelurilor venite de la mii de oameni care au avut nevoie de ajutor. Fie au exagerat cu preparatele tradiționale, după săptămânile de post, fie s-au confruntat cu alte probleme de sănătate.

ALIS GRASU, managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov: Din seara zilei de 30 aprilie 6.574 de persoane din București și Ilfov au avut nevoie de asistență medicală de urgență. Dintre acestea, 4.244 cazuri grave și foarte grave. Au fost și 369 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanță.

Raportate la intervalul zilnic obișnuit, au fost totuși mai puține solicitări, spun reprezentanții serviciului de ambulanță. O explicație ar fi că mulți bucureșteni au ales să petreacă sărbătorile în alte zone din țară.

În a doua zi de Paște, cei rămași în Capitală au profitat de vremea bună și de faptul că orașul a fost mai liber. Și după mesele copioase au ieșit la mișcare în parcuri.

Următoare minivacanță, cu trei zile libere, va fi de Rusalii, în perioada 22-24 iunie.

Distribuie știrea