Mitropolitul Banatului, la masă cu oamenii străzii de ziua onomastică

A fost masă de sărbătoare în Banat, unde Înaltpreasfinţitul Ioan și-a sărbătorit onomastica. Așa cum face de ani buni, mitropolitul Banatului a luat masa cu oamenii sărmani la Complexul de Servicii „Sfântul Francisc” al Direcţiei de Asistenţă Socială din Timişoara. Pe lângă masa caldă, mitropolitul le-a oferit celor prezenți și sfaturi duhovnicești.

08 Ianuarie 2023, 13:12 (actualizat 08 Ianuarie 2023, 13:34) Știrile TVR |

Din 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului își serbează onomastica alături de beneficiarii Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara. Este vorba despre peste 100 de oameni ai străzii care sunt găzduiți în două centre din oraș: Complexul de Servicii „Sf. Francisc” și Centrul de suport pentru situații de urgență de la Pădurea Verde.

IPS Ioan Selejan: Din vreme în vreme, aducem aici alimente și medicamente. Începând cu săptămâna care vine, o să intre într-un proces de verificare, de analize fiecare dintre ei. Nădăjduim să-i putem trata.

Ca în fiecare an, oamenii sărmani care primesc ajutorul Direcției de Asistență Socială l-au așteptat pe mitropolit cu emoție, i-au spus necazurile și i -au ascultat povețele.

Și reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara au primit cu bucurie vizita mitropolitului Banatului.

Marius Murariu, director adjunct al Direcției de Asistență Socială a municipiului Timișoara: În programele noastre latura creștină e extrem de importantă, primul pas e întoarcerea la Dumnezeu…e un ajutor fenomenal în procesul de recuperare al acestor oameni.

Ca în fiecare an, mitropolitul Banatului le-a adus celor nevoiași și alimente de bază pentru cantina Direcției de Asistență Socială și le-a promis oamenilor străzii că îi va ajuta pe viitor să aibă parte și de analize medicale gratuite.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea