• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Moment de reculegere dedicat lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional din Bucureşti

Sep 6, 2021
06 Septembrie 2021, 07:18 (actualizat 06 Septembrie 2021, 13:31) |

În memoria sa, a fost păstrat un moment de reculegere.

Ion Caramitru managerul Teatrului Național, dar mai important decât atât a fost omul și colegul nostru, și actorul Ion Caramitru care a sprijinit scenă românească atâția ani și care a fost un actor pe care toată lumea l-a iubit, a încetat din viață în această zi, drept pentru care o să vă rog să ținem un moment de reculegere și apoi să îl aplaudăm pentru ultima oară.

Într-un interviu acordat pentru TVR, Ion Caramitru povestea cum l-au ajutat teatrul și artă în momentele grele ale vieții.
Am găsit un sprijin puternic în limba română, în poezia română, în teatrul românesc și am putut să mă simt liber și să trăiesc având o șansă de a supraviețui tuturor mizeriilor care ne-au înconjurată atâta amar de vreme.

Memoria unui astfel de om merge mai departe și printre noi cei care am fost martori la mare parte din aventura carierei și vieții lui, se lasă o tăcere cumplită acum, a spus Marina Constantinescu, critic de teatru şi film.

A fost un om care și-a respectat meseria așa cum ar trebui să o facem întotdeauna, lucrând pe planuri diferite, pe nuanțe diferite, în categorii de spectacole diferite. În primul rând asta este ce a contat, cel puțin din punctul meu de vedere, prezența acestui mare actor, a spus actriţa Cristina Deleanu.

Marele actor urmează să fie înmormântat în următoarele zile. Familia a cerut însă discreţie.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *