Moscova susține că a respins un asalt al forțelor Kievului asupra Insulei Șerpilor

Rusia a anunţat astăzi că a respins o tentativă “nebunească” a forţelor Kievului de a recuceri Insula Şerpilor, teritoriu simbolic, ocupat de Moscova în Marea Neagră la începutul ofensivei sale în Ucraina, relatează AFP.

21 Iunie 2022, 17:23 (actualizat 21 Iunie 2022, 17:30) Știrile TVR |

Insula Șerpilor / FOTO: Maxar Technologies Handout

Moscova a afirmat că a mai dejucat tentative de atac ale forţelor ucrainene, dar cea raportată marţi pare să se distingă prin amploarea mijloacelor mobilizate.

“Luni, 20 iunie, la ora 05.00, regimul de la Kiev a întreprins o nouă tentativă nebunească de a cuceri Insula Şerpilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Potrivit lui, forţele ucrainene “intenţionau să efectueze bombardamente aeriene şi de artilerie masive (…) înainte de a debarca şi cuceri” insula.

Konaşenkov a declarat că 15 drone de atac şi de recunoaştere ucrainene au luat parte la raidul aerian şi că baterii de lansatoare de rachete şi de obuziere au fost trase în direcţia insulei.

Totuşi, sistemele de apărare antiaeriană şi antirachetă ruseşti au interceptat toate proiectilele şi ar fi doborât 13 drone, “forţând duşmanul să renunţe la orice debarcare pe Insula Şerpilor”, a afirmat Konaşenkov.

În plus, purtătorul de cuvânt a mai spus că radarele ruseşti au detectat în sectorul insulei o dronă de observaţie americană RQ-4 ‘Global Hawk’.

Declaraţiile lui Konaşenkov nu au putut fi verificate independent.

Potrivit lui, după acest eşec, forţele ucrainene au vizat platformele de foraj pentru hidrocarburi în Marea Neagră.

Marţi, autorităţile din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, au declarat că una dintre aceste infrastructuri era în continuare în flăcări. Şapte persoane sunt date dispărute, potrivit autorităților.

Sursa: Agerpres

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.