• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Moțiunea de cenzură USR-PLUS AUR, blocată în Parlament. O ședință de plen reunit pentru citirea documentului ar putea fi convocată joi

Sep 8, 2021

Plen Camera Deputaților – Palatul Parlamentului / FOTO: Autor: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Pentru citirea moțiunii în plenul reunit nu ar fi nevoie de cvorum.

Președinții celor două camere ale Parlamentului caută soluții procedurale pentru ca moțiunea de cenzură să își poată continua parcursul, în contextul în care există o decizie CCR din 2010, ce arată că “împiedicarea prezentării și refuzul a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției”.

Ludovic Orban a subliniat în mai multe rânduri că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, este obligat să urmeze traseul procedural.

Derularea calendarului moțiunii este obligatorie, pentru că nerespectarea înseamnă încălcarea Constituției, a explicat el.

Orban a arătat că se va consulta telefonic cu toți colegii din Birourile permanente pentru ca aceștia să înțeleagă gravitatea situației.

Și președintele Senatului, Anca Dragu, s-a declarat șocată de modul în care PNL și PSD blochează o procedură constituțională.

“Analizăm aspectele juridice, încercăm să găsim o soluție tehnică”, a răspuns ea întrebărilor adresate de jurnaliști privind modalitățile de depășire a blocajului.

Parlamentarii PSD și PNL au părăsit toate ședințele în care ar fi trebuit stabilit un calendar al moțiunii.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *