Dacă sunteţi în căutarea unor oferte pentru Crăciun sau Revelion, atenţie mare! Mai ales atunci când credeţi că aţi putea face afacerea perfectă. Un preţ mic pentru condiţii foarte bune ar putea fi o mare înşelătorie. Mulţi turişti au cerut ajutorul poliţiştilor după ce au cumpărat pachete de vacanţă care nici măcar nu existau. Păgubiţii îşi recuperează foarte greu, sau aproape deloc, paguba.
Poliţiştii vorbesc despre numeroase cazuri în care turiştii au rezervat pachete turistice dar odată ce au ajuns la destinaţie au constatat că vila pur şi simplu nu exista sau că adevăratul proprietar al clădirii habar nu avea că imobilul său fusese închiriat.
Printre cei păcăliţi, şi oameni care lucrează de ani de zile în turism. Şi-au făcut rezervări chiar pe platforme de notorietate. Iar înşelăciunile nu sunt doar aici, la noi.
Ciprian Enea: Am plecat din Tonga pe nepusă masă în Fiji, mi-am făcut în drum spre aeroport o rezervare. La adresa indicată pur şi simplu figura o locuinţă particulară, nu avea nicio legătură cu vreo structură de cazare.
Înainte de a vira banii în contul presupusei agenţii sau al proprietarului, trebuie să verificaţi dacă unitatea de cazare chiar există. Pe internet puteţi găsi recenzii pozitive sau negative despre pensiuni, cabane ori spaţii de cazare indicate în cazurile de înşelătorie.
Ar fi de preferat ca achiziţia unei vacanţe să se facă prin intermediul agenţiilor sau operatorilor cu licenţe.
Cei care au căzut pradă înşelătoriilor îşi pot recupera foarte greu banii, chiar dacă făptaşii sunt prinşi, avertizează poliţiştii.