”Muzica noastră cucereşte Europa”, afirmă preşedintele Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision. „Vom face tot posibilul să-i primim pe participanţii Eurovision într-un Mariupol liber și reconstruit!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: ”Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP.

15 Mai 2022, 08:00 (actualizat 15 Mai 2022, 08:12) Știrile TVR |

Kalush Orchestra

”Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

”Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea